Haccp w sklepie miesnym

Wizytówką sklepu mięsnego, lub też sklepu wykorzystującego się sprzedażą nabiałów, w ostatnim serów jest idealnie skrojony wybór, który przyciąga wzrok użytkowników w wagach witrynach. Odpowiednio wyeksponowane i wyeksponowane produkty zapraszają do zakupów, a wraz dostarczają dowodów jakości. Co zrobić, by pokrojone wędliny lub sery idealnie się prezentowały? Rozwiązaniem jest profesjonalna krajalnica.

Krajalnice firmy bizerba są maszynami przeznaczonymi do cięcia zarówno wędlin, kiedy i serów. Są zatem tradycyjne krajalnice grawitacyjne, które zostały urządzone w najróżniejsze funkcjonalności. Bizerba krajalnice posiadają jednoczęściową płytę oporową. Płyta ta więcej wyposażona istnieje w kanał drenażowy, a dodatkowo podwyższoną krawędź stołu. Wszystko to zapobiega ociekaniu płynów na ladę. Ostrzałki maszyny z powodzeniem potrafią stanowić oczyszczane w zmywarce. Czyszczenie obszarów pod krajalnicą jest niezmiernie ułatwione dzięki wyposażeniu jej w podwyższone nóżki.

http://erp.polkas.pl/comarch-erp-xl/comarch-erp-e-commerce/Comarch ERP XL e-Commerce | Systemy ERP | POLKAS

Cechy krajalnicy? Przede wszystkim pozwalają zarówno na precyzyjne kiedy również zdrowe krojenie porcji wędlin, mięsa, a także serów. Doskonale nadaje się do cięcia takich produktów jak: kiełbasa, szynka, boczek, pieczone, wędzone i planowane mięso, steki.

Danie firmy Bizerba zostały urządzone w gałki regulacji grubości krojenia. Skala ma od 0 do 12 mm. Ale w krojeniu półautomatycznym grubość krojenia wynosi maksymalnie 23 mm. Dzięki temu podana jest precyzja krojenia. Ponadto omawiane krajalnice posiadają funkcję automatycznego układania plastrów, a jeszcze możliwość zapisu sposobu ich planowania w budowie programów użytkowych. Można wykonywać płasko, na stos, w gwiazdy, rozety oraz tworzenie plasterków jednego artykułu do 4 stosów jeden wewnątrz drugim.

Przeznaczenie Bizerba krajalnice znajdują zastosowanie przede każdym w: - zakładach mięsnych, - handlu spożywczym, - sklepach specjalistycznych, - gastronomii, - sieciach cateringowych.

Obudowa maszyn została stworzona z najszerszej klasie materiałów, i prosto z eloksalowanego aluminium. Ponadto maszyna posiada foliowaną klawiaturę. Trzy prędkości krojenia idą na dostosowanie pracy do określonego produktu. Dodatkowo urządzona jest w stół przeznaczony do przechowywania pokrojonych plasterków.